Individualni programi, prilagojeni vašim gibalnim sposobnostim

Protibolečinska elektroterapija HITOP

Žiga Kovač

Fizioterapevt in profesionalni osebni trener

Protibolečinska elektroterapija HITOP

Terapija je zelo uspešna pri bolnikih z obrabo kolen, kolkov, z lumbarnim ali cervikalnim sindromom, z zamrznjeno ramo in podobnimi težavami. Bolniki zaznajo občutno olajšanje bolečine, kar s konvencionalno elektroterapijo do sedaj še ni bilo doseženo.

HiToP protibolečinska visokotonska terapija ima direkten vpliv na celični metabolizem. S to obliko terapije je v telo dovedena energija, ki aktivira celice in vitalizira telo. Ustvari se resonanca, kar povzroči oscilacijo celic in tkivnih struktur z namenom izboljšanja metabolnih procesov in zmanjšanja bolečine. Že po prvi terapiji 60-80% bolnikov občuti znatno zmanjšanje bolečine.

Zelo učinkovita je uporaba v kombinaciji z ostalimi fizioterapevtskimi tehnikami, saj uspešno umirja ali stimulira spodbujene procese.

Cilj te terapije je dovesti v telo čim več energije, kar pa je doseženo z uporabo visokih frekvenc. Po terapiji občutijo pacienti osvežitev, kakor da bi se vrnili s sprehoda. Energija se lahko dovaja lokalno ali pa preko celotnega telesa.